10_kuhinja

Ovo je zaista 2 u 1 rješenje, ovu jednostavno napravljenu kuhinju za jedno popodne iz moderne verzije možete pretvoriti u klasičnu. Ukoliko se poigrate i s dezenima kuhinjskih fronti vaša kuhinja može biti svake godine drugačija.

Verzija 1 – Bakina kuhinja

Zapne li vam za oko ponekad kakva rustikalna kuhinja i podsjeti na bakinu, vjerojatno vam ni na kraj pametni nije da baš takvu i vi možete imati u svome suvremenom domu. A možete! I još ju sami izgraditi.

Za oblikovanje kuhinje poput ove na fotografiji trebat će vam:

  • Ytong ploče debljine 5 i/ili 7,5 cm
  • Zidne ploče debljine 10, 12,5 ili 15 cm
  • Tankoslojni mort
  • Alat: pila, lopatica za nanošenje tankoslojnog morta, miješalica za pripremu morta i kanta
  • Materijal za završnu obradu prema vašem ukusu, želji i stilu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Način rada sasvim je jednostavan:

1. Elementima od porobetona možete sagraditi osnovnu konstrukciju kuhinjskih ormarića (i visećih), te različite police. Ploče koristite i za zatvaranje raznih instalacijskih vodova.

Možete dobiti klasičnu, zatvorenu kuhinju gdje ćete za konačno uređenje ormarića trebati i drvene dijelove (npr. vrata, možda i druge drvene unutarnje obode).

Verzija 2 – Moderna otvorena kuhinja

Druga mogućnost je otvorena kuhinja, sastavljena od otvorenih ormarića u cijelosti napravljenih s porobetonom.

2. Zidanje kuhinje odvija se jednako kao kod ostalih dijelova. Važno je da na podu započnete s produžnim mortom te cijelo vrijeme pazite na ravninu zidanja. Detalji su ovisni o Vašoj ideji i nacrtu kuhinje, zato u slučaju dvoumice nazovite majstora Deana (0800 7000) ili ga kontaktirajte ovdje.

Ima još!

Renoviranje kuhinje zanimljiv je i kreativan projekt! Osim polica od Ytonga još se mnogo toga može napraviti, poput ovog zgodnog pulta ili ovakvog elegantnog stupa sa osvjetljenjem . Imate li dovoljno mjesta pogledajte ovdje kako jednostavno uklopiti u interijer i malu ostavu.

Ytong DESIGN ploče

Lako obradive uz maksimalnu iskoristivost za vaše renoviranje.

Ytong COMPACT zidne ploče

Velika čvrstoća i precizne dimenzije za vaše renoviranje.