Šteta je tavanski prostor dobrih dimenzija koristiti samo za odlaganje stvari. Život u potkrovlju ima posebnu draž. A obnova može biti financijski vrlo prihvatljiva radite li mudro i s kvalitetnim materijalom. Obično su neiskorištena POTKROVLJA (Sve najvažnije na malo kvadrata potkrovlja), TAVANI (Kao u špilji predaka, ali s udobnošću 21. stoljeća) ili MANSARDE (U ovoj se mansardi lakše dišeu vrlo lošem stanju, čak bez pregradnih zidova. Planiranje prepustite arhitektu koji će se pobrinuti i za sve instalacije, a materijalima i radom kasnije se možete pozabaviti i sami.

potkrovlje_1

Što arhitekta zamisli, vi možete izvesti

U mnogim obiteljskim kućama “samuju” poluzavršena potkrovlja, često s lijepom površinom od preko 100 m2. Kupnja stana te veličine je izniman financijski poduhvat. No, obnova potkrovlja se može, posebno ako ste spretni i ako radite sami, izvesti s prilično niskim troškovima.

Ako odlučite raditi s Ytong materijalima trebat će vam:

  • ploče debline 5 i 7,5 cm
  • zidne ploče debljine 12,5 i 15 cm
  • nadvoji odgovarajućih dimenzija
  • tankoslojni mort ili Dryfix ljepilo
  • prikladan alat
  • Multipor – toplinsko izloacijska ploča
  • Multipor laki mort i mrežica od staklenih vuna

Sami, polako do cilja

Većinu osnovnih radova možete izvesti Ytong sustavom jednostavne i suhe gradnje. Najčešće je u potkrovlju potrebno izgraditi pregradne stijene, urediti kupaonicu, a ponekad i izravnati postojeće vanjske zidove ili ih pak dodatno izolirati s unutarnje strane. U tom slučaju za izolaciju koristite Multipor termoizolacijske ploče. Ytong je idealan i kod oblaganja raznih instalacijskih vodova, izrade unutarnjeg kamina, a iz njega je moguće izraditi i raznolik namještaj.

potkrovlje

Savjetujte se s našim majstorom Deanom prije nego krenete u radove. On će vam znati reći što sve treba napraviti, a detaljnije upute za pojedine segmente obnove i izgradnje pronađite na našim slijedećima stranicama…

Ytong DESIGN ploče

Lako obradive uz maksimalnu iskoristivost za vaše renoviranje.

Ytong COMPACT zidne ploče

Velika čvrstoća i precizne dimenzije za vaše renoviranje.