Kako se ne biste našli u tipičnoj situaciji ljudi koji se sami uhvate posla, a prethodno se nedovoljno informiraju ili se krivo informiraju putem internetskih foruma, u nastavku vam dajemo konkretne naputke kako obnoviti tuš kabinu, kadu u kupaonici, izraditi police od porobetona ili uljepšati prostor oko vodokotlić. Uz pomoć ovih savjeta kupaonicu ćete renovirati jednostavno i brzo, a budete li imali još pitanja odgovore na njih dat će vam majstor Dean.

Tuš kabina

Značajan broj ljudi, osobito onih starije dobi, želi kupaonicu koja će im biti praktična i bez suvišnih prepreka. Nije stoga čudno da su tuševi, i to oni u razini poda, prevladali. Takav možete imati i Vi u svojoj kupaonici. Ili neki sasvim drugačiji, ako tako poželite. Vaša kreativnost i upute koje slijede mogu biti dobra kombinacija. kupaona

Potrebno Vam je:

  • zidne ploče debljine 10 ili 12,5 cm
  • tankoslojni mort
  • Dryfix ljepilo
  • alat
  • premaz građevinskom impregnacijom

Nekoliko poteza i…tuš kabina je tu!

Postavite jedan ili dva pregradna zida koji obuhvaćaju kadu proizvoljnih dimenzija. Zidne ploče možete upotrebljavati i za dogradnju manje klupe u tuš kabini koju zatim jednostavno obložite pločicama. Na sličan način možete načiniti i policu. Preporučujemo Vam da tako napravljene zidove prethodno premažete vodootpornim premazom čime ćete si osigurati optimalnu zaštitu.

Kupaonska kada i vodokotlić

Ova dva kupaonska elementa mogu, uz samo malo vaše spretnosti i uz predloženi materijal, dobiti novo ruho. Ono će biti ne samo estetski element, nego i odlična toplinska izolacija koja će održavat konstantnu temperaturu vode i sprječavati stvaranje kondenzata u konstrukciji. kupaona1

Potrebno Vam je:

  • ploče debljine 5 cm
  • tankoslojni mort ili Dryfix ljepilo
  • alat

Što učiniti…

Ploče debljine 7,5 cm idealan su materijal za obzidavanje ili pripremu podloge za montažu kupaonskih kada. Mjesto na kojem će kada biti postavljena prethodno premažite vodonepropusnim premazom, što sprječava kapilarno upijanje i prekomjerno vlaženje zida. Ploče treba postavljati koristeći tankoslojni mort, ili još brže i praktičnije – Dryfix. Na okomitu spojnicu i poleđinu ploče jednakomjerno nanesite tankoslojni mort. Visinu ploča prilagodite visini kade. Pomoću daske za izravnavanje odredite točnu visinu naslona kupaonske kade, a površinu prije nastavljanja radova dobro očistite od prašine. Za precizno učvršćivanje kupaonske kade na naslon i podlogu, nanesite tankoslojni mort. Time fiksirate kupaonsku kadu na predviđeno mjesto. Prilikom zidanja vodite računa o udaljenosti obzida od ruba kade za debljinu keramičkih pločica. Radi eventualnog održavanja instalacija na mjestu odvoda ostavite u obzidu otvor. Odabrane keramičke pločice postavljate direktno na izgrađeni obzid ljepilom za keramiku. Na sva pitanja vezana uz oblaganje kade, tuš kabine i vodokotlića odgovore će vam rado dati naš majstor Dean.

Ytong DESIGN ploče

Lako obradive uz maksimalnu iskoristivost za vaše renoviranje.

Ytong COMPACT zidne ploče

Velika čvrstoća i precizne dimenzije za vaše renoviranje.