Suvremene kamine često planiramo kao dekorativne, oblikovne, ali i korisne elemente u prostoru. Izgrađeni, postaju središte dnevne sobe. I tu ostaju gotovo zauvijek. Ako vam se sviđa ideja korištenja kamina i već znate mjesto u svome domu gdje bi se baš odlično uklopio, razmislite o tome da ga sami izgradite! Imamo upute za vas, popis potrebnog materijala, a imamo i majstora koji će vam odgovoriti na sva pitanja vezana uz projekt.

Za izvođenje različitih vrsta kamina, zbog svojih karakteristika, najčešće se koriste Ytong ploče. S njima se čisto, lako i jednostavno radi, one se pile i omogućavaju izvedbu većine oblika koje možete zamisliti. Pogledajte kako to radi naš majstor!

Od Ytong-a se grade otvoreni kamini u cijelosti, a možete sagraditi i samo postolje za umetak kamina, te njega obložiti pločama od porobetona.

Za izvedbu kamina trebat će vam:

  • Ytong ploče debljine 5 i/ili 7,5 cm
  • Zidne ploče debljine 10 i/ili 12,5 cm
  • tankoslojni mort
  • Od alata: pila, lopatica za nanošenje tankoslojnog morta, miješalica za pripremu morta i kanta
  • Materijal za završnu obradu

Što dalje?

Postupak izvođenja je ovisan o vrsti kamina i vašem nacrtu, zato savjetujemo da za detaljne informacije pitate majstora Deana (0800 7000). Završne obrade možete izvesti završnom žbukom, keramikom ili kamenom.

Ytong DESIGN ploče

Lako obradive uz maksimalnu iskoristivost za vaše renoviranje.

Ytong COMPACT zidne ploče

Velika čvrstoća i precizne dimenzije za vaše renoviranje.