Izgradite kamin sami, korak po korak

Suvremene kamine često planiramo kao dekorativne, oblikovne, ali i korisne elemente u prostoru. Izgrađeni, postaju središte dnevne sobe. I tu ostaju gotovo zauvijek. Ako vam se sviđa ideja korištenja kamina i već znate mjesto u svome domu gdje bi se baš odlično uklopio, razmislite o tome da ga sami izgradite! Imamo upute za vas, popis potrebnog materijala, a imamo i majstora koji će vam odgovoriti na sva pitanja vezana uz projekt.

Za izvođenje različitih vrsta kamina, zbog svojih karakteristika, najčešće se koriste Ytong ploče. S njima se čisto, lako i jednostavno radi, one se pile i omogućavaju izvedbu većine oblika koje možete zamisliti. Pogledajte kako to radi naš majstor!

 

Od Ytong-a se grade otvoreni kamini u cijelosti, a možete sagraditi i samo postolje za umetak kamina, te njega obložiti pločama od porobetona.

Za izvedbu kamina trebat će vam:

  • Ytong ploče debljine 5 i/ili 7,5 cm
  • Zidne ploče debljine 10 i/ili 12,5 cm
  • tankoslojni mort
  • Od alata: pila, lopatica za nanošenje tankoslojnog morta, miješalica za pripremu morta i kanta
  • Materijal za završnu obradu

Što dalje?

Postupak izvođenja je ovisan o vrsti kamina i vašem nacrtu, zato savjetujemo da za detaljne informacije pitate majstora Deana (0800 7000). Završne obrade možete izvesti završnom žbukom, keramikom ili kamenom.

Komentari