Imate li kuću ili stan izgrađen prije znatnog broja godina vjerojatno ste se susreli sa problemom hladnih vanjskih zidova kroz koje bježi toplina i neugodnom plijesni koja se hvata u kutovima. Što učiniti u tom slučaju? multipor Najbolje rješenje je termoizolacijska fasada na vanjskoj strani zgrade. No, zbog raznih razloga često  se to ne može učiniti. Novac, spomenički zaštićena zgrada, etažni vlasnici koji se ne mogu dogovoriti i mnoge druge prepreke mogu biti zaobiđene. Postoji drugačije rješenje – Multipor!

Spasonosan izolacijski materijal – Multipor

Kako biste spriječili gubitak topline i omogućili zdrav okoliš za život svojoj obitelji bez, po zdravlje štetnih, spora i toksina iz plijesni, izolirajte prostor iznutra. I oslonite se na kvalitete Multipora. Konkretni naputci su u nastavku.

Za zahvat izolacije zidova trebat ćete:

 • Multipor termoizolacijske ploče odabrane debljine (debljinu do 8 cm možete ugrađivati bez izračuna prolaska vlage)
 • Multipor laki mort
 • Mrežica od staklenih vlakana
 • Alat: miješalica za pripremu lakog morta, kanta, lopatica za nanošenje morta
 • Materijali za završnu obradu (Multipor laki mort, Ytong glet (masu za izravnavanje), odabrane boje, tapete, do polovice površine i keramika ili kamen)

I što kad nabavite materijal?

 1. Površinu očistite od stare žbuke i prašine. Ako ste imali pljesnivi zid, poprskajte ga fungicidom.
 2. Nanesite prednamaz (nije nužno, no omogućuje jednostavnije lijepljenje).
 3. Multipor ploče morate u debljini od 8 mm namazati po cijeloj površini za što koristite lopaticu sa zupcima na 10 mm.
 4. Ploču položite na zid, dobro pritisnite i lagano je pomaknite na stranu do druge ploče kako bi postigli dobro prianjanje. Bočne spojnice ne lijepite.
 5. Završna obrada je jednostavna – koristite Multipor laki mort, prvo nanesite sloj debljine 5 mm, u njega utisnite mrežicu, zatim preko nanesite i drugi sloj debljine 2-3 mm. Konačna debljina armiranog sloja neka ne bude veća od 5 mm.
 6. Završite odabranim dekorativnim materijalom (boja, tapete…).

Napravite li izolaciju prostorija prema ovim uputama možete biti posve sigurni da ćete život nastaviti u toplijem i zdravijem okruženju.

Ytong DESIGN ploče

Lako obradive uz maksimalnu iskoristivost za vaše renoviranje.

Ytong COMPACT zidne ploče

Velika čvrstoća i precizne dimenzije za vaše renoviranje.