Na što stručnjaci misle kad govore o «zidovima koji dišu»? Dobra izolacija vanjskih zidova je tu najvažnija! Iako ”disanje” podrazumijeva izlazak i ulazak, dakle protok zraka, ovo nemojte shvatiti doslovno. Riječ je o izolaciji zidova kuće koji su dizajnirani i izvedeni tako da kontroliraju razinu vodene pare. Ima li vlage u optimalnoj količini možemo govoriti da nam dom ima zdravu klimu. ”Prozračni” ili ”dinamički” zidovi izolirane kuće napravljeni su od specijalnih materijala i ne koriste nikakva dodatna mehanička sredstva. Jedan od tih paropropusnih materijala je Ytong porobeton.

Izolacija kuće i paropropusnost – u isto vrijeme

Zid napravljen s Ytong blokovima osigurava zdravu klimu dobro izolirane kuće. No, imate li stare zidove, ništa nije izgubljeno! Kako ih «popraviti» pogledajte ovdje i na ovome mjestu. Renoviranje prostora kvalitetnim materijalom osigurat će zdravu i ugodnu mikroklimu. Ytong porobeton, kao što mu i ime govori, u svome sastavu ima pore. Zašto je to tako i kako se postiže možete pročitati ovdje.

Naše je zdravlje svakoga dana izloženo velikom stresu. Zato je važno kod kuće imati svoj zdrav i miran kutak. Izolacija kuće prirodnom termoizolacijskom pločom – porobetonom, točnije Multiporom ili izgradnja zidova Ytong blokovima, nudi idealna polazišta za visoku kvalitetu življenja. Zidovi koji su propisno i kvalitetno izvedeni regulirat će temperaturna odstupanja i postotak vlage u zraku. To znači da će dobro izolirati Vašu kuću u toplinskom smislu pa će troškovi grijanja i hlađenja biti niži do 50 posto pa i više.

Zanima li Vas tema energetske učinkovitosti doma pročitajte više na ovome mjestu! A ovdje ćete doznati kako izolirati krov, te kakva je to štedljiva kuća.

Renoviranje je zahtjevan, ali može biti i zabavan posao. Pogledajte ovdje kako to izgleda na primjeru dnevnog boravka, ovdje za kuhinju, a ovdje za blagovaonicu i potkrovni prostor.

Ytong DESIGN ploče

Lako obradive uz maksimalnu iskoristivost za vaše renoviranje.

Ytong COMPACT zidne ploče

Velika čvrstoća i precizne dimenzije za vaše renoviranje.