Ideje za renoviranje u domu

Kako kreativno urediti dom?

Kako zaustaviti kondenzaciju na prozorima?

Kako zaustaviti kondenzaciju na prozorima?

Kondenzacija na prozorima je česta pojava koja se javlja u mnogim domovima. Često se misli da je to uzrokovano zbog loše kvalitete prozora, ali to ne mora nužno biti uzrok.

Renovirajte za energetsku učinkovitost vašeg doma

Renovirajte za energetsku učinkovitost vašeg doma

Renoviranje je odličan način kako biste podigli kvalitetu života na višu razinu te kako biste uštedjeli novac. Ukoliko ste odlučili renovirati postojeći objekt koji već posjedujete ili ste u procesu kupnje stare kuće koju planirate renovirati, svakako bi bilo dobro proći kroz određene faze prije nego krenete u ulaganje.   Provjerite trajnost i kvalitetu postojeće kuće Ako planirate kupiti kuću kojoj je potrebno renoviranje, tada provjerite koliko je kuća stara, kakve su joj instalacije, koliko su zidovi sigurni, da ne bi došlo do urušavanja krova i slično. Ako je kuća kvalitetno izgrađena a potrebni su joj samo određena renoviranja koja su dugoročno isplativa, tada je pametno utrošiti nešto više novca kako bi se kvaliteta života podigla.   Postavite proračun Nakon što ste napravili istraživanje, vrijeme je da postavite proračun. Ne morate potrošiti svo bogatstvo da biste transformirali svoju kuću u ono što želite. Probajte prvo krenuti s promjenom ručki na vratima, novom bojom na zidovima i novim svjetlosnim elementima. S vremenom povećajte proračun i uložite u energetsku izolaciju zidova. Kako bi uštedjeli na ulaganju i u dugoročnom smislu dobili povrat uloženih sredstava u obnovu kuću, obnovite unutarnje ili vanjske  zidove kuće.   Razmišljajte dugoročno Ako planirate ostati u svojoj kući do kraja života, tada svoju kuću možete obnoviti i urediti na svoj način kako bi ona održavala vaš stil života i osobnost. S druge strane, ako mislite u kući živjeti kratko ili samo određeni niz godina, tada renoviranje radite da bude prilagođeno demografskom okruženju u kojem se kuća nalazi, kako biste je jednog dana lakše prodali.   Napravite dodatni prostor   Ne morate uvijek proširivati kuću da biste stvorili...
Staklo – odlična zamjena za keramičke pločice

Staklo – odlična zamjena za keramičke pločice

Staklo na kuhinjskom zidu, odnosno staklene ploče između donjih kuhinjskih elemenata i visećih, trend je u uređenju interijera kojeg su isprobali mnogi. Staklom su zadovoljniji nego postavom keramičkih pločica.

Ugodan dom bez pretjeranih detalja

Ugodan dom bez pretjeranih detalja

Ugodan dom bez pretjeranih detalja nije tako teško postići. Dovoljno je držati se, osobito u uređenju interijera, nekoliko naputaka stručnjaka.